Іспанія відмовилася від потенційно найбільшого IPO в Європі в 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія відмовилася від потенційно найбільшого IPO в Європі в 2014 році

Світ
401
Уряд Іспанії переніс приватизацію 49% найбільшого оператора аеропортів у світі по пасажирообороту Aeropuertos Espanoles y Navegacion Aerea (AENA) як мінімум на початок наступного року.
Первинне публічне розміщення акцій AENA, спершу призначене на 12 листопада, могло стати найбільшим в Європі в 2014 році і принести до 10 млрд євро, пише Financial Times.
Лістинг AENA мав дати ринкам потужний сигнал про те, що країна подолала наслідки економічної кризи і повернула довіру міжнародних інвесторів.
Джерела видання стверджують, що відстрочка пов’язана з необхідністю провести новий конкурс з вибору аудитора, який підпише документацію на IPO. Раніше високопоставлені іспанські чиновники визнали суттєві недоліки конкурсного процесу, який привів до призначення аудитором PriceWaterhouse.
З 49% AENA, які Мадрид планує продати, 21% будуть розподілені між трьома ключовими інвесторами, ще 28% призначені для роздрібних інвесторів. Ключовими інвесторами обрані хеджевий фонд The Childrens Investment Fund (TCI), інфраструктурна група Ferrovial і Grupo Alba.
Alba отримає 8% акцій, запропонувавши максимальну ціну в 53,33 євро. Ferrovial і TCI дістанеться по 6,5%, причому перша пропонує максимум 48,66 євро, а друга – 51,6 євро. За даними поінформованих джерел, всі три пропозиції дійсні до квітня 2015 року.
AENA контролює 46 аеропортів в Іспанії, включаючи Мадрид, Барселону і Малагу, а також має участь в аеропортах Мексики, Колумбії, Куби, Анголи та Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас