Градус підвищився: Яценюк вже погрожує кримінальною відповідальністю - у разі віяльних відключень електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Градус підвищився: Яценюк вже погрожує кримінальною відповідальністю - у разі віяльних відключень електроенергії

Енергетика
2445
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк погрожує керівництву Міненерговугілля і НКРЕКУ кримінальною відповідальністю в разі початку віялових відключень електроенергії.
“Я вимагаю від НКРЕ та Мінеергоугля невідкладного прийняття рішень (щодо забезпечення теплової електрогенерації паливом – ІФ) … Попереджаю: якщо ви допустите віялове відключення енергосистеми, полетять голови і не тільки … Я вимагатиму від прокуратури притягнення до кримінальної відповідальності”, – сказав він на засіданні енергетичного антикризового штабу в п’ятницю
На думку Яценюка, дискусія між відомствами, а також приватними енергокомпаніями є непродуктивною.
“Два місяці я з вами говорю: хлопці, знайдіть рішення, оскільки запас на станціях (вугілля – ІФ) – п’ять-сім днів. Ви мені розповідаєте “сон рябої кобили”. Від ваших розповідей вугілля не додається”​​ – сказав він.
На засіданні керівник групи “ДТЕК” Максим Тимченко заявив про дефіцит фінансових коштів для закупівлі вугілля і в черговий раз вимагав від НКРЕКУ перерозподілити кошти від інших видів електрогенерації на користь теплової.
В свою чергу, глава НКРЕКУ Володимир Демчишин, заявив, що на сьогоднішній день тарифи теплових енергогенеруючих компаній є бездефіцитними. Єдина причина нестачі у них коштів – неповні розрахунки енергоринку за закуплену електроенергію.
Разом з тим, за словами глави НКРЕКУ, регулятор знаходить способи фінансування закупівлі вугілля. Зокрема, керівництво НРКЕКУ опрацювало механізм, згідно з яким теплова генерація може отримати гроші як кредит від державного Ощадбанку (Київ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас