Кемерон відкинув пропозиції про легалізацію наркотиків у Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кемерон відкинув пропозиції про легалізацію наркотиків у Великобританії

Світ
311
Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон в четвер відкинув пропозиції про легалізацію наркотиків в країні.
Вони прозвучали після публікації доповіді експертів британського МВС, що ставить під сумнів нинішній жорсткий підхід до боротьби з торгівлею психотропними речовинами.
Автори опублікованої в четвер доповіді роблять висновок, що посилення законів по боротьбі з наркотиками не веде до успіхів у боротьбі з ними. Документ був підготовлений за ініціативою заступника міністра внутрішніх справ ліберал-демократа Нормана Бейкера.
Оприлюднення доповіді призвело до активізації тих, хто пропонує узаконити легкі або навіть всі види наркотиків у Великобританії. Вони стверджують, що це призведе до ліквідації нелегального наркобізнесу і допоможе лікуванню наркоманів. Для прикладу вони наводять країни, де легалізація була проведена, наприклад Нідерланди, Португалію, Швецію.
На користь менш жорсткого підходу до боротьби з наркотиками виступив лідер партії Ліберальні демократи віце-прем’єр Нік Клегг. “Війна з наркотиками не дає результатів, – заявив він. – Ми повинні відмовитися від поверхневої ідеї, що, проявляючи жорсткість, ми можемо вирішити цю проблему”. Раніше він пропонував не карати за зберігання наркотиків для власного вживання, за що зараз в Британії можна отримати до семи років в’язниці.
Однак прем’єр-консерватор відкинув ці пропозиції. “Факти доводять, що те, що ми робимо, дає результати, – заявив Кемерон. – Я не вірю в декриміналізацію наркотиків, які зараз поза законом”.
“Я батько трьох дітей. Я не хочу створювати враження, що вживання наркотиків – це нормально і безпечно, бо, чесно кажучи, це не так”, – заявив глава британського уряду.
Позицію прем’єра підтримала міністр внутрішніх справ у тіньовому кабінеті лейбористської опозиції Дайана Джонсон. Вона висловилася за збереження жорсткого підходу до наркотиків. На її думку, масштаби медичної допомоги наркоманам залежать тільки від розміру витрат на ці цілі. “У Британії 60% наркоманів, що вживають опіати, проходять лікування, в порівнянні з 12% в Нідерландах і 25% в Швеції”, – сказала політик-лейборист.
Однак деякі депутати палати громад як від партії консерваторів, так і від партії лейбористів під час дебатів у парламенті в четвер висловилися за лібералізацію політики у питанні наркотиків.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас