Новий термінал аеропорту "Одеса" відкриється влітку 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий термінал аеропорту "Одеса" відкриється влітку 2015 року

Казна та Політика
863
Новий сучасний пасажирський комплекс міжнародного аеропорту “Одеса” буде введений в експлуатацію в другому кварталі 2015 року. Про це під час огляду місця робіт повідомив начальник будівельного департаменту ТОВ “Міжнародний аеропорт “Одеса” Андрій Шкатюк.
Він зазначив, що роботи йдуть за графіком “з невеликим відставанням по деяких позиціях”. Основна ділянка – монтаж конструкцій покрівлі. “Ми маємо намір увійти в зиму так, щоб в холодну пору займатися внутрішніми роботами. Для цього нам потрібні дах і фасад”, – зазначив Шкатюк.
Крім того, за його словами, вже змонтовані котельня і трансформаторна, бригади завершують монтаж всіх інженерних комунікацій. В роботах щоденно зайняті близько 60-80 осіб.
Площа нового пасажирського терміналу одеського аеропорту складе 29 тис. кв. метрів, пропускна спроможність – 1000 пасажирів на годину (2,5 млн на рік) з якістю обслуговування за міжнародним стандартом С. Передбачені також пікові навантаження пасажиропотоку – до 1,5 тис. осіб на годину.
Для порівняння, площа діючого терміналу – 9 тис. кв.метрів, пропускна спроможність – 400 пасажирів на годину. “Це типовий радянський проект-“чотирисотенник”, який будувався під внутрішньосоюзні перевезення. Сьогодні він повністю вичерпав свої можливості, бо в ньому не були передбачені такі зони відповідальності, як кордон, митниця і все інше, що значно збільшує потребу в площах”, – підкреслив Шкатюк.
Нагадаємо, тимчасова комісія Одеської міськради з перевірки зобов’язань за договором про корпоративні принципи управління ТОВ “Міжнародний аеропорт “Одеса” дійшла висновку, що інвестор, ТОВ “Одеса аеропорт Девелопмент”, виконує взяті на себе зобов’язання.
ТОВ “Міжнародний аеропорт “Одеса” було створено влітку 2011 року. Його засновниками виступили КП “Міжнародний аеропорт “Одеса” та ТОВ “Одеса аеропорт Девелопмент”. ТОВ “Міжнародний аеропорт “Одеса” в червні 2012 року дало офіційний старт будівництву нового пасажирського термінального комплексу.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас