Renault в III кварталі збільшив виручку на 6,7% на тлі відновлення попиту в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault в III кварталі збільшив виручку на 6,7% на тлі відновлення попиту в Європі

Фондовий ринок
80
Renault SA, другий за величиною виробник автомобілів у Франції, збільшив виручку в третьому кварталі 2014 р. на 6,7% – до 8,53 млрд євро, здебільшого за рахунок високого попиту на автомобілі бюджетної марки Dacia в Європі, йдеться в прес-релізі компанії.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували цей показник на рівні 8,19 млрд євро.
Виручка від реалізації автомобілів підвищилася також на 6,7% – до 7,98 млрд євро.
Renault не публікує дані про прибуток за квартал, проте компанія підтвердила, що чекає зростання річного показника з рівня минулого року, коли чистий прибуток склав 1,24 млрд євро.
Крім того, автоконцерн поліпшив прогноз зростання продажів автомобілів в цілому по Європі в 2014 році з 3-4% до 5%.
У третьому кварталі французька компанія продала 612,9 тис. автомобілів, приблизно стільки ж, скільки і в аналогічному кварталі минулого року.
Частка європейського ринку компанії зросла на 0,2 процентного пункту, до 9,3%. Кількість нових зареєстрованих автомобілів Renault в Європі підвищилася на 7,6% в річному вираженні в порівнянні з ростом європейського авторинку в цілому на 5,5% за вказаний період.
Продажі автовиробника за межами Європи знизилися на 7%. На ці ринки припало 48% всього числа проданих компанією автомобілів в третьому кварталі.
Продажі компанії в Північній і Південній Америці впали на 20% при скороченні ринку на 8,3%. В Аргентині, де модель Renault Clio Mio залишилася лідером продажів, обсяг реалізованих авто скоротився наполовину.
У Росії, третьому за значимістю ринку компанії, продажі впали на 14,7%, тоді як частка компанії на російському ринку зросла на 0,7 процентного пункту, до 7,8%.
В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні продажі Renault підскочили на 37,1% при зростанні авторинку регіону на 2,8%.
Акції Renault піднімалися в ціні на торгах у Парижі в четвер на 6,3%, що стало максимальним їх ростом за 8 місяців. На 13:37 МСК підвищення котирувань становило 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас