Безробіття в Німеччині продовжує знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Німеччині продовжує знижуватися

Світ
209
Число безробітних в Німеччині зменшилося в вересня 2014 року на 22 тис. до 2,887 млн осіб, підтверджують дані Федерального агентства з працевлаштування ФРН.
Економісти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували підвищення числа безробітних на 4 тис. Згідно скоригованими даними минулого місяця кількість безробітних в Німеччині вирослоа на 9 тис., а не на 12 тис., як оголошувалося раніше.
Безробіття у ФРН залишилося на рівні 6,7% дев’ятий місяць поспіль, що збіглося з прогнозами ринку. Цей рівень є найнижчим як мінімум з моменту возз’єднання ФРН більше 20 років тому.
Індекс довіри німецьких підприємців до економіки Німеччини знизився в цьому місяці до мінімального рівня з грудня 2012 р в 103,2 п. проти вересневих 104,7 п., підтверджують дані дослідницького інституту IFO.
Економіка ФРН, значною мірою орієнтована на експорт, понесла збиток від санкцій проти Росії, введених ЄС і США, а також через нестабільність на Близькому Сході і охолодження економічного підйому в Китаї. Рівень безробіття в ФРН майже вдвічі менше, ніж в середньому по валютному блоку.
Німецький ВВП зменшився на 0,2% в II кварталі поточного року і, за підрахунками Бундесбанку, може в кращому випадку показати вкрай мляве зростання в другому півріччі.
Обсяги замовлень промпідприємств, промвиробництва і експорту в Німеччині скоротилися в серпні максимальними темпами з 2009 р, а довіра інвесторів до економіки впала в жовтні за підсумками 10-го місяця підряд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас