Ринок нерухомості Києва може оживити міграція еліт - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нерухомості Києва може оживити міграція еліт - думка

Нерухомість
3246
Після успішного завершення парламентської виборчої кампанії можна очікувати активізації ринку столичної нерухомості. Це пов’язано з формуванням нових органів влади та суттєвим оновленням складу Верховної Ради, що спричинить переїзд до Києва не тільки багатьох новообраних депутатів, а й членів їхніх сімей, та інфраструктури наближених до них компаній. Таку думку висловив керівник відділу продажів ЖК “Park Stone” Дмитро Шостя.
“Найбільшого ажіотажу можна очікувати в секторі житла економ-класу і класу “комфорт плюс”. Квартири в таких будинках будуть користуватися попитом як серед власне новоприбулих представників владної верхівки, так і серед осіб, які будуть готові здати таке житло їм в оренду. Традиційним для поствиборного періоду є і розширення житлоплощі “навколовладних” клієнтів за рахунок продажу існуючої квартири у вторинному житлофонді або придбання додаткових квадратних метрів”, – говорить експерт.
За його словами, на загальному тлі стагнації ринку великого сплеску попит з боку представників “нових еліт” не дасть. Більш того, не виключено що зважаючи різні антикорупційні ініціативи старт “чиновницьких розпродажів” трохи відкладеться в часі. Проте вже сьогодні в відділи продажів звертаються як посередники, так і представники безпосередньо майбутніх покупців, що підшукують комфортне, але при цьому не занадто вигадливе житло для некиян з достатком “середній плюс-плюс”, які працюють в держсекторі або планують зайняти там посади найближчим часом.
В цілому ж по ринку, зазначає Д. Шостя, структура і якість попиту практично незмінні: все так само популярні одно- і двокімнатні квартири в спальних районах, а абсолютна більшість сьогоднішніх покупців готові заплатити за житло відразу 100% вартості. “Таких угод – більше 90% у вересні – жовтні”, – констатує експерт.
Істотно додав у вазі і такий чинник стимулювання продажів нерухомості як недовіра до банків. “Наскільки це можливо в умовах нинішніх обмежень НБУ, клієнти намагаються зняти гроші з депозитів і перевкласти в нерухомість”, – пояснює експерт.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас