HSBC: Австралія стане головним експортером СПГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HSBC: Австралія стане головним експортером СПГ

Енергетика
471
Австралія готується стати найбільшим експортером скрапленого природного газу (СПГ) до 2018 року, говориться в заяві HSBC.
“Довгоочікуваний стрибок експорту вже майже настав”, – заявив економіст банку в звіті, опублікованому в четвер, нагадавши, що два основні заводи почнуть незабаром функціонувати.
Проект Квінсленд Кертіс, як очікується почати виробництво до кінця року, а завод Горгон на західному узбережжі послідує цьому прикладу наступного року. Загалом ці проекти можуть похвалитися потужністю більш 24 млн тонн на рік – це та кількість, яка Австралія експортувала в 2012-13 рр.
В результаті, HSBC оцінює, що загальний обсяг СПГ підскочить на 70% в 2015-2016 рр., І підвищення складе 42% протягом трьох років.
П’ять інших проектів почнуть роботу в 2018 р, в результаті чого загальний обсяг виробництва СПГ перевищить 80 млн тонн на рік, що перевищує катарський обсяг в 77 млн. Це країна, розташована на Перській затоці, в даний час найбільшим у світі експортером СПГ; Австралія займає четверту позицію за величиною.
Зростання виробництва СПГ, як очікується, збільшить внутрішній валовий продукт на 0,7% щорічно протягом наступних трьох років і в середньому на 3 п.п. експорту, відзначає HSBC.
Про сланцевої революції в США говорять багато і часто, і думки про її перспективи дуже розрізняються. Вплив зростання видобутку нафти і газу в країні очевидний, причому навіть на світовий енергетичний сектор, але головним питанням залишається довгострокова витривалість цього буму.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас