LG Electronics збільшив прибуток в III кварталі на 87% завдяки рекордним продажам смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

LG Electronics збільшив прибуток в III кварталі на 87% завдяки рекордним продажам смартфонів

Фондовий ринок
417
Південнокорейський виробник електроніки LG Electronics Inc. збільшив прибуток у третьому кварталі 2014 р. майже вдвічі порівняно з тим же періодом минулого року завдяки рекордним продажам смартфонів.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, її чистий прибуток в липні-вересні зріс на 87% – до 203 млрд південнокорейських вон ($194 млн) в порівнянні з 108,5 млрд вон за аналогічний період роком раніше.
В минулому кварталі LG продала 16,8 млн смартфонів, що на 39% більше, ніж роком раніше.
Операційний прибуток компанії збільшився вдвічі – до 461 млрд вон, причому на підрозділ з випуску мобільних пристроїв припало більше третини прибутку.
Операційний прибуток підрозділу LG з випуску мобільних пристроїв в минулому кварталі склав 167 млрд вон, ставши максимальним з 2009 року.
Маржа операційного прибутку компанії в липні-вересні збільшилася до 3,9% з 2,4% у попередньому кварталі.
Результати LG різко контрастують з попередньою звітністю іншого південнокорейського виробника електроніки – Samsung, що повідомив про падіння операційного прибутку в третьому кварталі на 60% порівняно з тим же періодом минулого року на тлі зростання конкуренції з боку китайських виробників дешевших смартфонів. Експерти оцінюють продажі смартфонів Samsung у третьому кварталі в 80 млн одиниць.
“LG виграла від слабких продажів смартфонів Samsung Galaxy S5, – зазначив аналітик Quad Investment Марчелло Ан. – Однак прибуток LG, ймовірно, досяг піку в третьому кварталі, і компанії буде важко утримувати імпульс до зростання з урахуванням запуску Apple нових пристроїв”.
На кінець другого кварталу цього року частка Samsung на світовому ринку смартфонів становила 25,2% порівняно з 32,6% роком раніше, частка LG – 4,9% (5,2% на кінець червня 2013 року), свідчать дані Strategy Analytics.
Операційний прибуток підрозділу LG, що випускає телевізори, в минулому кварталі зріс на 5,2% – до 131 млрд вон.
Компанія повідомила про намір згорнути операції з виробництва телевізорів з плазмовим екраном до кінця листопада, відзначивши падіння попиту. Компанія має намір сфокусуватися на випуску телевізорів LCD і OLED.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас