Air France-KLM скоротила операційний прибуток на 61% через страйки пілотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Air France-KLM скоротила операційний прибуток на 61% через страйки пілотів

Фондовий ринок
77
Air France-KLM, найбільший авіаперевізник Європи, скоротив операційний прибуток у третьому кварталі 2014 р. на 61% у зв’язку з істотними втратами через вересневий страйк пілотів.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, її операційний прибуток в липні-вересні склав 247 млн євро в порівнянні з 641 млн євро за аналогічний період роком раніше.
14-денний страйк пілотів скоротив операційний прибуток Air France-KLM в минулому кварталі на 330 млн євро, втрачені авіакомпанією продажі у зв’язку зі страйком оцінюються нею в 416 млн євро.
Пілоти виступали, зокрема, проти активного розвитку бюджетного підрозділу Transavia, їхній страйк змусив Air France-KLM різко скоротити число польотів.
Чистий прибуток авіакомпанії в минулому кварталі збільшився до 100 млн євро з 48 млн євро за аналогічний період 2013 року.
Виручка зменшилася на 6,7% – до 6,7 млрд євро.
Наслідки страйку і слабкі обсяги замовлень квитків у літній період можуть скоротити EBITDA в 2014 році на 500 млн євро, відзначається в повідомленні Air France-KLM. В липні компанія знизила прогноз EBITDA до 2,2-2,3 млрд.
Air France-KLM нарощуватиме зусилля для мінімізації наслідків страйку і тиску з боку економіки, що послаблюється, заявив головний фінансовий директор авіакомпанії П’єр-Франсуа Ріолаччі.
За його словами, компанія може переглянути плани розширення флоту.
Щоб покласти край страйку, керівництво авіакомпанії погодилося відмовитися від декількох пунктів програми розширення операцій Transavia, що були частиною плану розвитку Air France-KLM на період до 2020 року. Проте, компанія як і раніше планує розвивати бюджетні підрозділи з метою скорочення витрат на коротких маршрутах.
Air France-KLM скоротила польоти в країни Африки у зв’язку зі спалахом лихоманки Ебола в Західній Африці. Цей фактор не зробить істотного впливу на прибуток авіакомпанії, зазначив П-Ф.Ріолаччі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас