В Угорщині пройшли масові демонстрації проти податку на інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Угорщині пройшли масові демонстрації проти податку на інтернет

Світ
1161
Друга хвиля масових демонстрацій проти урядової ініціативи ввести податок на користування інтернетом накрила Угорщину. Десятки тисяч людей вийшли на вулиці угорських міст.
Наймасовіший мітинг пройшов в центрі Будапешта – за даними правоохоронних органів, у ньому взяли участь кілька тисяч осіб. Вони пройшли маршем містом і закінчили ходу перед будівлею парламенту. Як повідомляє угорське інформаційне агентство МТІ, великі акції відбулися також у містах Дьйор, Печ, Дебрецен і Сегед.
Перша подібна акція пройшла в Будапешті минулої неділі 26 жовтня. Тоді протестувальники поставили ультиматум владі, вимагаючи протягом 48 годин відмовитися від ідеї введення плати за користування інтернетом. Законопроект передбачає, що за кожен скачаний гігабайт інформації користувач повинен буде заплатити 150 форинтів (0,5 євро).
Від нової хвилі протестів не врятувало й те, що у вівторок парламент Угорщини обговорював поправки до цього закону і виступив з пропозицією зафіксувати граничний рівень податку. Так, для фізичних осіб верхню планку пропонується встановити на рівні 700 форинтів (2,27 євро) на місяць, а для юридичних – 5 тис. форинтів (16,19 євро). Планується, що голосування по законопроекту в парламенті, більшість в якому належить правлячій партії ФІДЕС – Угорський громадянський союз прем’єр-міністра Віктора Орбана, відбудеться 18 листопада.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас