В Україні єдиний соцвнесок можуть знизити до 23% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні єдиний соцвнесок можуть знизити до 23%

Особисті фінанси
872
Парламентська коаліція, яку буде створено за підсумками минулих 26 жовтня позачергових виборів до Верховної Ради, має намір знизити єдиний соціальний внесок до 23% з нині діючих 37%.
«Зниження єдиного соціального внеску до 23%. Розширення охоплення соціальним страхуванням зайнятого населення», – сказано в проекті коаліційної угоди, запропонованому до обговорення політичної партією «Блок Петра Порошенка».
Також коаліція планує об’єднати всі фонди соціального страхування в єдиний Фонд соціального страхування на базі Пенсійного фонду, який забезпечуватиме виплату пенсій і всіх інших виплат в рамках соціального страхування.
Крім того, коаліція має намір створити Соціальне агентство з відповідними територіальними органами з реалізації державної соціальної політики, зокрема, щодо здійснення державних соціальних виплат, надання пільг, субсидій, компенсацій. Таке агентство буде створено шляхом реформування Міністерства соціальної політики та структурних підрозділів щодо соцзахисту населення та у справах сім’ї місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.
Нова коаліція також планує створити Службу зайнятості як центральний орган виконавчої влади, основною функцією якої буде надання послуг з працевлаштування. Що стосується виплати допомоги з безробіття, то їх здійснюватиме Фонд соціального страхування.
Згідно з проектом, коаліція має намір врегулювати процес надання пільг і соцвиплат і направляти їх виключно на незахищені верстви населення шляхом прив’язки таких виплат до доходів сім’ї.
Також в проекті коаліційної угоди передбачено створення необхідної системи соціального захисту учасників антитерористичної операції, розрахунок і впровадження соціальних стандартів за всіма видами соціальних послуг, які надаються державою, і розвиток мережі неприбуткових організацій, які покривають потреби соціально незахищених верств населення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас