Американці все частіше винаймають, а не купують житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці все частіше винаймають, а не купують житло

Нерухомість
1069
В США продовжує скорочуватися частка нерухомості в приватному володінні. Показник досяг мінімального значення за 19 років.
За даними прес-релізу, опублікованого Бюро перепису населення США (US Census Bureau), в III кварталі 2014 р. показник приватного домоволодіння (homeownership rate) знизився до позначки 64,4% порівняно з 64,7% в II кварталі 2014 р.
При цьому роком раніше, в III кварталі 2013 р. частка нерухомості в приватному володінні в США становила 65,3%. Це мінімальне значення показника з 1995 р.
Максимальне значення було показано за кілька років до гострої фази іпотечної кризи в США. У червні 2004 р. нерухомість в приватному володінні досягла рівня 69,2%. Після цього значення показника почало стагнувати, а з початком кризи сабпрайм (subprime) в 2007 р. стало різко знижуватися.
Варто зазначити, що в останні роки економісти стали все частіше проводити паралелі між високими значеннями показника житла у власності та рівнем безробіття.
Девід Бланчфлауер, професор економіки Дартмутського коледжу, колишній член комітету з монетарної політики Банку Англії, і Ендрю Уорвік, професор економіки університету Уорвік, провели дослідження під назвою “The Danger of High Home Ownership: Greater Unemployment”.
В дослідженні економісти вказали на дані схожих робіт, проведених у Фінляндії та інших країнах Європи. Між високими рівнями володіння власною нерухомістю і безробіттям була відзначена явна кореляція в таких країнах, як Іспанія (рівень нерухомості у власності – 80%, безробіття перевищує 20%), Швейцарія (30% і 3% відповідно), а також у деяких інших державах.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас