МВФ погодився на адмінрегулювання валютного ринку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ погодився на адмінрегулювання валютного ринку України

Казна та Політика
3672
Міжнародний валютний фонд погодився на збереження деяких обмежень на валютному ринку, однак очікує, що уряд України запропонує графік скасування цих обмежень. Про це повідомив глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше.
«Ми реалістично оцінюємо ситуацію, і тому ми погодилися на збереження деяких обмежень на валютному ринку. Однак ми очікуємо, що уряд запропонує графік скасування цих обмежень », – сказав він.
Як зазначив Ваше, в цілому політика МВФ не підтримує і не рекомендує адміністративні заходи, однак фонд намагається бути прагматичним і віддає звіт в тому, що нинішня ситуація на валютному ринку дуже складна, це також виклик для влади.
Глава представництва МВФ в Україні, відповідаючи на питання, чи є адміністративне регулювання курсу або інші обмеження, в тому числі заборона на виведення валюти з країни, перешкодою для співпраці з МВФ, повідомив, що для МВФ пріоритетом є демонстрація налаштованості української влади на реформи, а також перехід за рахунок макроекономічної політики і структурних реформ до стабільного економічного зростання.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас