Частка Apple на ринку ПК в III кварталі зросла до максимуму за 19 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка Apple на ринку ПК в III кварталі зросла до максимуму за 19 років

Технології&Авто
362
Ажіотаж, пов’язаний з презентацією та стартом продажів нових моделей iPhone, зробив менш помітною іншу важливу тенденцію в тому, що стосується продуктів Apple – компанія повертає собі частку ринку персональних комп’ютерів, пише Wall Street Journal.
В минулому кварталі, що завершився 27 вересня, Apple продала 5,52 млн ПК, в результаті чого частка ринку компанії перевищила 6% і досягла максимального рівня з 1995 року, коли Microsoft стала домінуючим гравцем з виходом операційної системи Windows 95. Ще в 2006 році продажі комп’ютерів на операційній системі Mac OS в світі становили всього 2,1%, відтоді їх частка ринку росла в 33 з 34 кварталів, за даними дослідницької компанії IDC.
Комп’ютери в липні-вересні принесли компанії більше виручки, ніж планшети – $6,625 млрд проти $5,316 млрд.
Зростання продажів ПК пояснюється різними факторами, основними з яких є популярність продуктів Apple в цілому, скасування плати за оновлення програмного забезпечення, хороша реклама за рахунок виставлення на вітринах власних магазинів Apple та презентація нових моделей, наприклад, менш дорогого ноутбука MacBook Air.
“Якщо комусь сподобається перша куплена річ від Apple, висока ймовірність, що він купить і іншу нашу продукцію, – сказав віце-президент компанії Філ Шиллер, відповідальний за меркетинг. Дуже багато купують MakBook вперше після того, як вони випробували iPhone, додав він.
Втім, “макбуки” залишаються нішевим продуктом, багато в чому через їх ціни, які в середньому перевищують вартість ноутбуків на Windows в 3 рази, відповідно до дослідження NPD Group.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас