Apple залишається найбільш інноваційною компанією світу 10-й рік поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple залишається найбільш інноваційною компанією світу 10-й рік поспіль

Фондовий ринок
262
Компанії з галузі високих технологій і комунікацій в 2014 році знову зайняли перші позиції в рейтингу 50 найбільш інноваційних компаній The Boston Consulting Group (BCG).
Як вказано в звіті BCG “The Most Innovative Companies 2014: Breaking Through is Hard to Do” (“Найбільш інноваційні компанії-2014: прорив дається нелегко”), цим компаніям вдалося потіснити всю п’ятірку лідерів, а також 7 учасників першої десятки і 21 компанію з 50 найбільш інноваційних за версією 2013 року, і це їх найбільший прорив з 2010 року.
Споживчі компанії зайняли 14 місць з перших 50, що також є найвищим результатом з 2010 року.
Тільки 5 компаній з країн з економікою, що розвивається, увійшли в список: Lenovo, Xiaomi Technology, Tata, Tencent, Huawei. Більшість компаній із цих країн планує збільшення інвестицій в НДДКР, при цьому найбільш масштабні плани – у індійських (90% респондентів) і бразильських компаній (80%).
Apple є беззмінним лідером в галузі інновацій починаючи з 2005 року, коли BCG вперше представила даний ренкінг, і в поточному році компанія впевнено підтвердила своє лідерство.
Google і Samsung знову помінялися місцями і зайняли другу і третю позицію відповідно.
Microsoft і IBM входили в першу десятку майже щороку, починаючи з 2005 року, в 2013 році вони посіли відповідно 4-е і 5-е місця.
Лише три рядки в топі рейтингу займають компанії з інших секторів, включаючи автомобілебудівні Tesla Motors (7-й) і Toyota Motor (8-й).
Найбільша зміна в списку 50 найбільш інноваційних компаній за 2014 рік – це втрата позицій представниками автомобілебудівної галузі. У список потрапили лише дев’ять таких підприємств, і тільки чотири опинилися в першій двадцятці.
Результати опитування 2014 року показали, що лише 13% респондентів мають значні амбіції в сфері радикальних інновацій. При цьому у багатьох компаній, що прагнуть до радикальних інновацій, відсутня необхідна база. Більше 40% цих майбутніх дестабілізаторів ринку вважають свої компетенції в галузі інновацій щонайбільше середніми. Майже у всіх галузях промисловості використання “великих даних” і мобільних технологій для стимулювання інновацій не відповідає їх сприйманій значимості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас