Японія оговтується від підвищення податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія оговтується від підвищення податку

Світ
431
Обсяг роздрібних продажів в Японії збільшився у вересні третій місяць поспіль. У перерахунку на річні темпи показник виріс на 2,3%, а це сигналізує про те, що споживчий попит відновлюється після квітневого підвищення податку з продажів.
Цифри, оприлюднені міністерством економіки, торгівлі і промисловості у вівторок, 28 жовтня, свідчать, що домашні господарства нарощують свої витрати.
Економісти відзначають, що квітневе підвищення податку з продажів з 5% до 8% охолодило споживання в останні місяці більше, ніж очікувалося. Також аналітики вказують на негоду в якості фактора, який утримав покупців від підвищення витрат.
Зростання у вересні обумовлено підвищенням продажів одягу, продуктів харчування і косметики. В жовтні 2015 ставка податку може бути підвищена до 10% в залежності від економічної кон’юнктури.
Останнім часом багато економістів і аналітики радять прем’єр-міністру країни Сіндзо Абе не поспішати з цим заходом. Сам Абе відзначив, що скрупульозно проаналізує макроекономічні показники за III квартал, перш ніж прийняти остаточне рішення з цього питання до кінця 2014 р
У II кварталі ВВП країни скоротився на 7,1% в перерахунку на річні темпи, однак у липні-вересні очікується невелике зростання показника в порівнянні з попереднім кварталом.
Раніше глава Банку Японії Харухико Курода заявив, що він задоволений останньою оцінкою ієни і валюта лише в процесі корекції від надмірного посилення
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас