ЄЦБ придбав банківські облігації на рекордну суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ придбав банківські облігації на рекордну суму

Фондовий ринок
375
На минулому тижні Європейський центральний банк купив забезпечені активами облігації банків обсягом 1,7 млрд євро, говориться в заяві ЄЦБ.
Придбання бондів здійснювалася з 20 жовтня. У повідомленні не уточнюється, боргові зобов’язання яких держав набував регулятор. Як раніше повідомляли поінформовані джерела, банк скуповував бонди іспанських, італійських, французьких та німецьких емітентів.
ЄЦБ має намір використати ринок іпотечних облігацій єврозони, обсяг якого становить $ 3,3 трлн, для стимулювання економічного зростання в регіоні. Ці папери на протязі вже більше 250 років відрізнялися високою привабливістю для інвесторів, оскільки вони забезпечені пулом активів і мають гарантію страховика.
З 2009 р це вже третя програма регулятора по скупці цінних паперів. В рамках першої ЄЦБ збільшив свою балансову відомість на 60 млрд євро, друга була згорнута на півдорозі до наміченого показнику в 40 млрд євро, куплених в перші тижні першої та другої програм, разом узятих.
Минулого четверга, 23 жовтня, повідомлялося, що регулятор придбав забезпечені іпотекою короткострокові боргові зобов’язання іспанських емітентів в рамках програми покупки активів.
Раніше ЦБ купив цінні папери найбільшого італійського банку – Intesa Sanpaolo SpA, а також придбав облігації двох найбільших французьких банків – BNP Paribas SA і Societe Generale SA.
За словами глави ЄЦБ Маріо Драгі, банк повинен був почати викуп іпотечних зобов’язань вже з середини жовтня, а з початку IV кварталу – забезпечених активами цінних паперів (ABS). Ця програма, за його словами, триватиме щонайменше два роки.
Раніше віце-президент ЄЦБ Вітор Констанціо заявив, що можливий обсяг програми викупу забезпечених активами цінних паперів складе 1 трлн євро ($1260 млрд).
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас