Влада ЄС перевірить повідомлення трейдерів в Facebook - в рамках розслідування гігантських валютних махінацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада ЄС перевірить повідомлення трейдерів в Facebook - в рамках розслідування гігантських валютних махінацій

Валюта
837
Європейська Комісія хоче отримати доступ до повідомлень у соцмережі Facebook, якими обмінювалися валютні трейдери, в рамках розслідування махінацій на ринку Forex, повідомили два джерела, знайомі із ситуацією.
Влада ЄС вимагає від банків, щодо яких ведеться розслідування, надати всі дані про обмін інформацією між трейдерами, в тому числі в будь-яких соціальних мережах. Поки запити ЄС носять конфіденційний характер.
Міжнародні регулятори почали розслідування зловживань на світовому валютному ринку, оборот якого становить $5,3 трлн у добу, торік після повідомлень в ЗМІ про те, що співробітники низки фінансових компаній ділилися інформацією про свої позиції з колегами з інших банків і намагалися маніпулювати індикативними курсами WM / Reuters.
За оцінками Citi, найбільші банки світу можуть бути оштрафовані на загальну суму до $41 млрд у зв’язку зі спробами махінацій на валютному ринку.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас