Один з ключових бізнесів Apple дав тріщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з ключових бізнесів Apple дав тріщину

Фондовий ринок
3016
Продажі аудіотреків в інтернет-магазині Apple iTunes Store в нинішньому році скоротилися на 13-14% проти підсумків минулого року.
Ця цифра в цілому демонструє положення ринку. Згідно з підрахунками Recording Industry Association of America (RIAA), в першій половині цього року цифрові продажу синглів в США впали на 11%, а альбомів – на 14%. В цілому ринок музики, яку скачують, почав падати.
Паралельно продажу сервісів потокового відтворення музики збільшилися на 28% до $2,2 млрд за підсумками січня-червня 2014.
Статистика допомагає зрозуміти, навіщо компанія Apple витратила $3 млрд на сервіс Beats Music раніше цього року, додає Wall Street Journal. “Головна мета такої покупки – роздобути достатню кількість користувачів онлайнових сервісів, готових платити за них щомісяця”, – зазначає видання.
В Beats Music плата становить $9,99. Відраховуючи цю суму щомісяця, користувач отримує доступ до бібліотеки з більш ніж 20 млн треків. Сервіс дозволяє автоматично підбирати треки під настрій. Слухати Beats Music можна практично з будь-якого гаджета, а треками можна ділитися з друзями, у яких є профіль в сервісі.
У понеділок, 20 жовтня, компанія запустила свою платіжну систему Apple Pay. Раніше повідомлялося, що Apple оснастила нові iPad передустановленими SIM-картами.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас