Страховий ринок України за 8 міс. скоротив збір премій на 21% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховий ринок України за 8 міс. скоротив збір премій на 21%

Особисті фінанси
309
Страховий ринок України, включаючи ринок страхування життя, за січень-серпень 2014 скоротив збір премій на 21%, такі дані наводяться в інформації на сайті Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) з посиланням на її президента Олександра Залєтова.
Згідно з повідомленням, зокрема, погіршилися показники в сегменті автострахування, де падіння премій по КАСКО склало 15%, по обов’язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності автовласників – 4%. Крім того, скорочуються обсяги страхових послуг з інших видів страхування, зокрема, вантажів (31%), майна (22%), медичних витрат (16%), від нещасних випадків (8%). Зростання обсягу страхових платежів показали тільки добровільне медичне страхування (на 18%) і міжнародне страхування “Зелена карта” (32%). Падіння на ринку страхування життя склало 7%.
На ринку страхування життя спостерігалося зростання премій за договорами накопичувального та пенсійного страхування (на 3%), тоді як в сегменті страхування на випадок смерті та інших договорів, які не передбачають інвестиційного доходу, падіння досягло 15%. Як зазначив О. Залєтов, це пов’язано переважно з погіршенням ситуації на ринку банкострахування, так як обсяги споживчого кредитування в поточному році суттєво скорочуються.
На думку президента ЛСОУ, ситуація на страховому ринку погіршувалася на тлі складної економічної ситуації в країні, втрати кримського ринку, істотного скорочення операцій страхування в Донецькій і Луганській областях, а також девальвації гривні, особливо позначилася на сегменті страхування життя, де страхові суми в договорах номіновано у валюті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас