Котеджні містечка під Києвом чекає масова реконцепція та реконструкція - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Котеджні містечка під Києвом чекає масова реконцепція та реконструкція - думка

Нерухомість
2871
Велика кількість котеджних містечок під Києвом потребують реконцепції, інакше їх буде складно продати навіть за собівартістю. Таку думку озвучила Ганна Іскіердо, директор компанії «АИММ-ГРУП».
Будівництво часто зупинено з тієї причини, що пропозиція не задовольняє попит. «По-перше, котеджі не хочуть купувати, так як відсутня інфраструктура (дороги, дитячі майданчики, незручні під’їзні дороги до котеджів i містечка в цілому). По-друге, великі площі будинків не популярні у покупця. По-третє, непродумане проектування стало причиною високих експлуатаційних витрат», – каже експерт.
За її словами, непродані будинки в котеджних містечках – це суттєві фінансові втрати для забудовника. Оскільки будинок, в якому ніхто не живе, з часом починає руйнуватися і надалі на забудовника лягають нові витрати з реконструкції таких об’єктів.
За словами Ганни Іскіердо, також можна скоротити чинники, що впливають на експлуатаційні витрати – від енергоефективних рішень, до правильного підбору типу системи опалення.
«Якщо перед покупцем буде стояти вибір купити квартиру, площею 60 кв. м в Києві або за ці ж гроші будинок в 20 км від столиці, площею 100 кв. м з аналогічними експлуатаційними витратами, то близько 50% покупців (переважно сім’ї з дітьми) виберуть будинок. Тому перед забудовниками сьогодні стоїть вибір – вкласти гроші в зміну проектів і заробити, або ж «заморозити» інвестовані кошти до відновлення ажіотажного попиту», – каже вона.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас