Українські ТЕС переведуть на доступні марки вугілля не раніше весни, вартість реконструкції одного котла - 20-30 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські ТЕС переведуть на доступні марки вугілля не раніше весни, вартість реконструкції одного котла - 20-30 млн грн

Енергетика
451
Україна вивчає питання переведення блоків теплоелектростанцій (ТЕС) з дефіцитних марок вугілля “А” і “Т” на доступні вугілля газової групи, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан на брифінгу в Києві в п’ятницю.
“Ми займаємося цим питанням. Зараз фахівці в інститутах опрацьовують питання переведення блоків на інші марки вугілля… Але потрібно розуміти, що це неможливо зробити в найближчі дні. Для такої реконструкції необхідно зупиняти блоки, цим ми займатиметься вже після проходження осінньо-зимового періоду”, – сказав він.
За словами Продана, вартість реконструкції одного котла для переводу з вугілля марок “А”, “Т” на вугілля газової групи оцінюється в 20-30 млн грн.
В Україні існує профіцит вугілля газової групи, що добуваються в Дніпропетровській області, а також в Львівсько-Волинському басейні. Таке вугілля також виробляється у великих обсягах в Польщі та інших країнах. У той же час вугілля антрацитної групи (А), а також худе вугілля (Т) добуваються на шахтах, розташованих в зонах Донбасу, підконтрольних незаконним збройним формуванням. Виробництво вугілля таких марок на світовому ринку також обмежене. Велика частина його добувається в Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас