Інвестиції Литви в Україну зростуть - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції Литви в Україну зростуть - КМДА

Кредит&Депозит
248
Зростання литовських інвестицій в українську економіку прогнозується в найближчі роки. Про це після засідання україно-литовської ради розповів директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Максим Кузьменко, повідомили в прес-службі міськадміністрації.
За його словами, на сьогоднішній день обсяг вкладених Литвою у вітчизняну економіку коштів досяг 350 млн доларів.
“На території України працює понад 300 підприємств з литовським капіталом. Вони зосереджені, перш за все, в сфері енергозбереження та енергоефективності, житлово-комунальному та деревообробному господарствах, торгівлі, – каже Максим Кузьменко. – Однак, практично без уваги наших балтійських сусідів залишаються транспорт, розвиток альтернативних джерел енергії, впровадження екологічних технологій, водокористування, легка та хімічна промисловість, безпека бізнесу. Ймовірно, що стриманість зумовлена недостатньою інформацією про ці галузі в Україні. Знаю, що іноземних інвесторів також відлякують недостатньо прозорі і зрозумілі правила ведення бізнесу в Україні. Розв’язання цих задач – у невідкладному списку – як керівництва країни, так і Києва. І вони, переконаний, будуть вирішені в найкоротші терміни”, – сказав директор Департаменту.
Він зазначив, що і народ, і світове співтовариство чекають від підписання угоди з ЄС конкретних результатів. І саме на це орієнтована робота влади в найближчі роки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас