Brent подешевшала до $86 за барель, WTI завершує зниженням четвертий тиждень поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brent подешевшала до $86 за барель, WTI завершує зниженням четвертий тиждень поспіль

Енергетика
630
Нафта дешевшає в п’ятницю на чутках, що зменшення поставок палива з Саудівської Аравії не означає, що країна збирається знижувати обсяги видобутку, повідомляє агентство Bloomberg.
Грудневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:44 мск у п’ятницю подешевшали на $0,81 (0,93%) – до $86,02 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту марки WTI на грудень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до зазначеного часу на $0,76 (0,93%) – до $81,33 за барель. Контракт подешевшав з початку тижня на 1,7% і може завершити зниженням ціни четвертий тиждень поспіль.
Напередодні інформоване джерело повідомило, що поставки з Саудівської Аравії зменшились на 328 тис. барелів на добу (б/с) – до 936 млн б/д у вересні з 969млн б/д в серпні поточного року.
У той же час інше джерело, знайоме з політикою Саудівської Аравії в нафтовій сфері, заявило, що, незважаючи на скорочення поставок на світовий ринок, країна збільшила видобуток минулого місяця.
“Саудівська Аравія збільшила видобуток, а значить, політика уряду щодо стримування падіння цін на нафту не змінилася, – сказав аналітик банку SEB Бьярн Шілдроп – Новина про першого хворого вірусом Ебола в Нью-Йорку також може посилити побоювання обмеження польотів в США, що знизить попит на паливо”.
Лихоманка Ебола в четвер була діагностована у 33-річного американського лікаря, який повернувся в Нью-Йорк з Гвінеї. Це четвертий випадок даного захворювання на території США, три попередніх були зафіксовані в Техасі.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас