Суд дав «Нафтогазу» два роки, щоб повернути «Укртрансгазу» майже 5 млрд кубів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дав «Нафтогазу» два роки, щоб повернути «Укртрансгазу» майже 5 млрд кубів газу

Енергетика
615
Господарський суд Києва зобов’язав найбільший державний енергохолдинг «Нафтогаз України» повернути протягом двох років оператору газотранспортної системи держкомпанії «Укратрансгаз» 4,751 млрд кубометрів природного газу. Про це йдеться в постанові суду.
Згідно з документом, «Укртрансгаз» звернувся до Господарського суду Києва з позовом до «Нафтогазу», вимагаючи повернути в Єдину газотранспортну систему України 4,751млрд куб. м природного газу для покриття дефіциту газу в опалювальний сезон 2014-2015 рр. Дефіцит «блакитного палива» у «Нафтогазу» виник в четвертому кварталі 2007 року – першому-другому кварталах 2008 року.
НАК «Нафтогаз України» визнав факт недостачі природного газу в даний період і попросив суд про 5-річну відстрочку, мотивуючи це тим, що сам відчуває дефіцит «блакитного палива» в обсязі 5 млрд кубометрів через припинення в червні поточного року поставок «Газпромом».
9 жовтня суд частково задовольнив клопотання «Нафтогазу», зобов’язавши компанію повернути газ протягом двох років.
Довідка. Рішення суду стосується періоду, коли після Віктора Януковича на посаду прем’єр-міністр була призначена Юлія Тимошенко. Це сталося 18 грудня 2007 року.
Слідом за зміною уряду був призначений новий глава НАК «Нафтогаз України». До 24 грудня 2007 року ним був Євген Бакулін, після його відставки компанію очолив Олег Дубина. Міністрами енергетики в цей період послідовно були Юрій Бойко та Юрій Продан.
Подробиці читайте на УНІАН: http://economics.unian.net/energetics/1000251-sud-dal-naftogazu-dva-goda-chtobyi-vernut-ukrtransgazu-pochti-5-mlrd-kubov-gaza.html
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас