5 галузей, де можна стати мільярдером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 галузей, де можна стати мільярдером

Особисті фінанси
6684
Уоррен Баффетт, як і майже 20% мільярдерів, зробив свій статок в галузі фінансів. Всього на землі 2325 мільярдерів, і на них припадає близько 4% світового багатства. Як їм це вдалося і в яких сферах діяльності вони досягли успіху?
Відповідно до останнього звіту дослідницької компанії Wealth-X близько 13% мільярдерів свій статок успадкували, ще 27% стали мільярдерами, після того як змогли успішно вкласти успадковане багатство, ну а решта 60% свій статок заробили самі.
Давайте подивимося, як їм це вдалося. У дослідженні говориться, що можливості для підвищення добробуту можна знайти практично у всіх галузях, проте є і ті, в яких мільярдери з’являлися найбільш часто.
Ось вона, гаряча п’ятірка:
Галузі з найбільшою кількістю мільярдерів
1 Фінанси, банки та інвестиції
2 Промисловість
3 Нерухомість
4 Текстиль, одяг та люксові товари
5 Соціальні організації
Зовсім не дивно, що більшість мільярдерів заробили свої статки в сфері фінансів. Набагато цікавіше, скільки грошей принесла промислова галузь. До речі, тут багато в чому є заслуга глобалізації.
Великі бізнесмени все частіше намагаються диверсифікувати свій бізнес, проводячи експансію на різні ринки світу, в тому числі і ринки, що розвиваються. Так, наприклад, в країнах Латинської Америки, Карибського басейну, Азії, Африці і на Близькому Сході левова частка мільярдерів зробили собі статок саме в промисловості. В цьому є навіть якась закономірність. Далеко не скрізь фінансовий ринок розвинений так, як в США, точніше, навіть ніде так не розвинений. Саме тому мільярдерів в галузі фінансів за межами Америки знайти складніше.
Таким чином, висновок один: щоб стати мільярдером, потрібно йти на Уолл-стріт або будувати промисловий гігант на ринках, що розвиваються.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас