Банкіри просять Нацбанк продовжити валютні інтервенції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри просять Нацбанк продовжити валютні інтервенції

Валюта
1854
Найбільші українські банки відзначають скорочення відкладеного попиту на валюту на ринку, стверджує Національний банк України за підсумками традиційної щотижневої зустрічі керівництва центробанку з банкірами, що пройшла 22 жовтня.
“Вони (банкіри – ред.) gовідомили про суттєве зменшення відкладеного попиту юридичних осіб на іноземну валюту і запропонували продовжити практику проведення Національним банком інтервенцій для задоволення потреб клієнтів банків”, – йдеться в повідомленні НБУ в четвер.
Згідно з ним, глава Нацбанку Валерія Гонтарєва також повідомила про наявність ознак стабілізації ситуації на ринку готівкової іноземної валюти і суттєвому зменшенні відкладеного попиту на іноземну валюту з боку клієнтів банків. Вона поінформувала про плани провести чергову таку інтервенцію. (НБУ вже повідомив про готовність продати до $200 млн 24 жовтня – ред.)
Нацбанк також відзначає, що банкіри констатували поступовий приплив гривневих депозитів в банківську систему, пов’язуючи це зі зниженням напруги на готівковому ринку.
Як повідомлялося, НБУ останні три тижні щотижня продає банкам по $100 млн для готівкового ринку і по $200 млн для клієнтів банків-юридичних осіб за курсом 12,95 грн/$1. Зокрема, 22 жовтня попит на підкріплення кас банків було задоволено на 88%, повідомив Нацбанк.
Це дозволяло утримувати різницю між курсами долара в обмінних пунктів банків, де як і раніше відчувається дефіцит валюти, і курсами на “чорному” ринку в межах однієї гривні, однак на цьому тижні долар на “чорному” ринку подорожчав до 14,2-14, 3 грн/$1 при купівлі та 14,40-14,50 грн/$1 при продажу при незмінних курсах банків до 13 грн/$ 1 і офіційному близько 12,95 грн/$1, і лише в четвер після обіду курс продажу став потроху знижуватися, опустившись до 14,3 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас