Новий газопровід з Польщі в Україну побудують не раніше 2017 року - «Нафтогаз» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий газопровід з Польщі в Україну побудують не раніше 2017 року - «Нафтогаз»

Енергетика
368
За словами заступника голови «Нафтогазу», з боку Польщі буде кілька джерел поставок природного газу в Україну.
Енергетичний держхолдинг «Нафтогаз України» зацікавлений у збільшенні потужності польського газового коридору, завдяки будівництву нового магістрального газопроводу для поставок газу з європейського ринку через Польщу в Україну, сказав УНІАН заступник глави правління компанії Олександр Тодійчук.
«Зараз працюють спеціальні міжнародні ініціативні групи. Ведуться передпроектні дослідження. Я думаю – це дуже реально (будівництво нового газопроводу – УНІАН), тому що Польща, крім усього іншого, хоче використовувати українські підземні сховища. Цей трубопровід буде працювати в двох напрямках», – сказав Тодійчук.
За словами заступника голови «Нафтогазу», з боку Польщі буде кілька джерел поставок природного газу в Україну.
«Це інтерконнектор, який зв’яже Німеччину з Польщею, це термінал скрапленого газу у Свіноуйсьце, і в перспективі литовський термінал», – зазначив Тодійчук.
Також замглави «Нафтогазу» додав, що проект розширення польського газового маршруту може бути реалізований не раніше 2017 року.
Як повідомлялося, Польща стала першою країною, через яку Україна почала прокачувати газ з Європейського Союзу, але на сьогоднішній день вона володіє невеликими технічними можливостями за такими поставками: максимум 1,5 млрд кубометрів газу на рік, в той час як через Угорщину можна прокачувати близько 6 млрд кубометрів, а через Словаччину – 10 млрд кубометрів.
Україна щорічно споживає близько 40-45 млрд кубометрів газу, половину з якого раніше купувала у російського “Газпрому”, який в червні поточного року повністю припинив їй поставки палива через суперечку про ціну і борги за раніше проданий газ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас