Столична влада розробить механізм забезпечення безкоштовним житлом до кінця року - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столична влада розробить механізм забезпечення безкоштовним житлом до кінця року - Кличко

Казна та Політика
571
Влада Києва розробляє механізм, який дозволить вирішувати проблеми із забезпеченням житлом киян, які стоять в черзі і мають право на першочергове отримання квартир, заявив міський голова столиці Віталій Кличко під час зустрічі з багатодітними матерями.
“Ситуація із забезпеченням безкоштовним житлом людей, що стоять в черзі, дуже непроста. По-перше, дуже велика черга, а по-друге, у зв’язку з кризою дуже повільно йде будівництво житла. Нам Київ дістався з дефіцитом бюджету в 3 млрд грн. Потрібно зробити все, щоб наповнити бюджет. Коли буде достатня кількість коштів, будуватиметься житло”, – цитується мер міста в повідомленні КМДА.
Він додав, що зараз в бюджеті міста немає коштів для вирішення цієї проблеми.
“До кінця року ми запропонуємо механізм вирішення проблеми. Щоб ми чітко розуміли: якщо є земельна ділянка і забудовник, то яку кількість квартир місто зможе отримати і коли саме”, – сказав В.Кличко.
В свою чергу заступник голови КМДА Павло Рябікін зазначив, що у зв’язку зі зміною законодавства місто сьогодні фактично позбавлене можливості вирішувати проблеми людей, що стоять в черзі на безкоштовне житло.
“Вирішити цю проблему можна було б за рахунок нової інвестиційної програми, яка дозволила повернути певну квоту в житловому будівництві. Зокрема, як варіант, виділення ділянок під забудову тим інвесторам, які запропонують більший відсоток квартир для забезпечення потреб тих, хто стоїть у черзі” , – сказав він.
П.Рябікін додав, що раніше з кожного споруджуваного об’єкта місту надавалася певна кількість квартир, а з 2010 року ця практика припинилася.
За словами П.Рябікіна, зараз до фонду міста надходять квартири по тих об’єктах, будівництво яких почалося ще п’ять-сім років тому. До 2010 року щорічно для забезпечення потреб житлом людей, що стоять в черзі, виділялося близько 1 тис. квартир.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас