Створення дефіциту пального трейдерами - це оголошення війни власній державі, - АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення дефіциту пального трейдерами - це оголошення війни власній державі, - АМКУ

Енергетика
2308
Антимонопольний комітет України не виключає можливості виникнення дефіциту пального в країні. Про заявив виконуючий обов’язки голови Антимонопольного комітету України Микола Бараш сьогодні під час прес-конференції.
“В цій ситуації, коли ми маємо велику волатильність ринку, великих запасів (бензину – ред.), в принципі, бути не повинно. З іншого боку, дійсно, запаси доволі низькі. Я візьму на себе відповідальність сказати. що реальних запасів не знає ніхто. Тому що як правило різниця між тим, що говорить Держкомстат і тим, що кажуть реальні гравці ринку, по суті є, і як правило, це різні речі”, – сказав Бараш. Однак АМКУ не полишає надії домовитись із нафтотрейдерами про продовження роботи та зниження цін на бензин.
“В ситуації, коли є труднощі з валютою, а це однозначно є і цю проблему треба вирішувати, такі загрози дефіциту є. Проблема існує, тому що запаси, судячи з усього, зменшились. Але я думаю, що бізнес – не ворог сам собі. Бо створення в країні дефіциту – це фактично оголошення війни власній країні та власній економіці. Це руйнування не лише економіки, але і бізнесу”, – заявив Бараш.
Нагадаємо, як вже неодноразово заявляв президент Асоціації «Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук, Україну найближчим часом (1-2 тижні) очікує дефіцит пального. Учасникам ринку бракує валюти для того, аби здійснити закупки нафтопродуктів та внести передоплату за укладеними раніше контрактами. За підрахунками членів Асоціації, лише їм на сьогоднішній день бракує близько $ 150-200 млн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас