Найбільшим банкам Японії може знадобитися залучити до $100 млрд нового капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільшим банкам Японії може знадобитися залучити до $100 млрд нового капіталу

Кредит&Депозит
168
Трьом найбільшим банкам Японії може знадобитися залучити додатково до $100 млрд для того, щоб відповідати світовим стандартам щодо мінімального обсягу активів, які можуть бути списані в разі банкрутства, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на думку аналітиків.
Банки Mitsubishi UFJ Financial Group Inc, Sumitomo Mitsui Financial Group і Mizuho Financial Group Inc. відчувають брак капіталу в розмірі 3,2-10 трлн ієн ($30-98 млрд), який їм необхідно буде заповнити за рахунок випуску нового боргу, говорять опитані Bloomberg аналітики.
Очікується, що Рада з фінансової стабільності (FSB), до якої входять центробанки і фінансові регулятори країн G20, представить чорновий варіант нових правил для великих фінкомпаній світу на саміті G20, який пройде в австралійському Брісбені в наступному місяці.
Швидше за все, системно значущим кредитним інститутам буде запропоновано тримати від 16% до 20% від зважених за ризиком активів в бондах і акціях, які підлягають списанню у разі банкрутства. Таким чином, основна ноша з порятунку таких банків ляже на їх інвесторів, а не на простих платників податків.
Разом з тим аналітики відзначають, що збільшення капіталу не стане катастрофою для японських банків. “Враховуючи, що вартість запозичення для банків Японії дуже низька, їх прибуток слабо постраждає, навіть якщо їм доведеться розмістити облігації на 10 трлн ієн”, – сказав економіст Deutsche Bank Йосінобу Ямада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас