ЄЦБ викупив італійські іпотечні бонди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ викупив італійські іпотечні бонди

Кредит&Депозит
122
Європейський центральний банк (ЄЦБ) в понеділок приступив до викупу забезпечених іпотекою короткострокових боргових зобов’язань італійських емітентів в рамках програми покупки активів, повідомили два інформованих про операції ЄЦБ джерела.
За їх даними, ЦБ купив цінні папери найбільшого італійського банку – Intesa Sanpaolo SpA.
Раніше ЦБ придбав цінні папери двох найбільших французьких банків – BNP Paribas SA і Societe Generale SA.
ЄЦБ має намір використати ринок іпотечних облігацій єврозони, обсяг якого становить $3,3 трлн, для стимулювання економічного зростання в регіоні. Ці папери на протязі вже більше 250 років відрізнялися високою привабливістю для інвесторів, оскільки вони забезпечені пулом активів і мають гарантію страховика.
“Починаючи з сьогоднішнього дня ми будемо дізнаватися, наскільки активно ЄЦБ буде скуповувати облігації”, – зазначив керівник відділу досліджень європейських кредитних ринків в Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA у Лондоні Агустін Мартін.
ЄЦБ за підсумками жовтневого засідання зберіг базову процентну ставку за кредитами на рекордно низькому рівні в 0,05% річних. Ставка по депозитах ЄЦБ залишена на рівні мінус 0,2%.
За словами глави ЄЦБ Маріо Драгі, банк почне викуп іпотечних зобов’язань вже з середини жовтня, а з початку IV кварталу – забезпечених активами цінних паперів (ABS). Ця програма, за його словами, триватиме щонайменше два роки.
Раніше віце-президент ЄЦБ Вітор Констанціо заявив, що можливий обсяг програми викупу забезпечених активами цінних паперів складе 1 трлн євро ($1260 млрд).
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас