Ліки в Україні з початку року подорожчали в середньому на 20%, вітчизняні препарати - на 16% - "Артеріум" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліки в Україні з початку року подорожчали в середньому на 20%, вітчизняні препарати - на 16% - "Артеріум"

Особисті фінанси
463
Лікарські засоби в Україні за дев’ять місяців 2014 подорожчали в середньому на 20%, при цьому ціна вітчизняних препаратів зросла в середньому на 16%, імпортних – на 27%.
Про це повідомили в службі по зв’язках з громадськістю корпорації “Артеріум” (Київ) з посиланням на дані системи дослідження ринку PharmXplorer компанії Proxima Research.
За інформацією корпорації, ціни на лікарські засоби входять підприємств, що входять в “Артеріум” за вказаний період виросли на 14%.
“Підвищення цін на всі лікарські засоби обумовлено девальваційними тенденціями гривні. В грошовому вимірі 70% ринку займають імпортні лікарські засоби, відповідно, девальвація привела до зростання цін на імпортні препарати. Українські виробники ліків демонструють помірне підвищення цін», – повідомили в корпорації.
Прогнозуючи динаміку цін на Лікзасоби для лікування ГРЗ і ГРВІ, в “Артеріумі” вважають, що “ціни на українські препарати виростуть, але більш помірковано, ніж імпортні. Імпортні зростатимуть залежно від курсу долара і євро”.
При цьому в корпорації відзначають, що “будь-яких об’єктивних перешкод для виробництва або імпорту в Україну ліків немає”.
Фармкорпорація “Артеріум” створена в 2005 році українськими фармацевтичними підприємствами “Київмедпрепарат” і “Галичфарм”.
За підсумками 2013 корпорація увійшла в п’ятірку організацій за обсягом госпітальних закупівель лікарських засобів в грошовому виразі разом з компаніями “Фармак”, Sanofi, “Юрія-Фарм” та Фармацевтична фірма “Дарниця”, а також в десятку лідерів аптечних продажів.
В корпорацію “Артеріум” входять виробник антибіотиків “Київмедпрепарат” і лідер з виробництва препаратів на рослинній основі “Галичфарм”.
Одним із ключових власників корпорації є контрольована Костянтином Жеваго фінансова група “Фінанси і Кредит” (Київ).
ГРЗ – найбільш поширені інфекційні захворювання, що вражають всі вікові групи населення. Серед причин тимчасової втрати працездатності вони посідають 1-е місце.
В Україні щорічно на ГРЗ хворіють 10-14 млн чол., що становить 25-30% всієї і близько 75-90% інфекційної захворюваності в країні.
Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я відзначають, що ця поширена в людській популяції група захворювань в останні роки має постійну тенденцію до збільшення. За прогнозами ВООЗ, соціальні причини, пов’язані з глобальним процесом постійного зростання урбанізації, більш тісні контакти людей практично в будь-якій точці земної кулі і посилення міжконтинентальних міграційних процесів сприятимуть подальшому поширенню ГРЗ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас