В Раду проходять "Блок Порошенка", Радикальна партія, "Народний фронт" та Об'єднання "Самопоміч" - соцопитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Раду проходять "Блок Порошенка", Радикальна партія, "Народний фронт" та Об'єднання "Самопоміч" - соцопитування

Казна та Політика
8270
Партія “Блок Петра Порошенка”, Радикальна партія Олега Ляшка, “Народний фронт” і “Об’єднання” Самопоміч “, проходять в український парламент за результатами опитування фонду” Демократичні ініціативи ім.Ілька Кучеріва”.
“Поки серед тих, хто має намір йти на вибори, виборчий бар’єр долають політична партія” Блок Петра Порошенка “- 20,5%, Радикальна партія Олега Ляшка – 8,6%, політична партія” Народний фронт “(лідери – Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов) – 6,8%, політична партія “Об’єднання” Самопоміч “- 5,8%. І майже впритул до бар’єра – 4,7% – політична партія “Всеукраїнське об’єднання” Батьківщина “(лідер Юлія Тимошенко)”, – зазначено в результатах опитування, проведеного з 9 по 18 жовтня 2014 в усіх регіонах України, окрім Криму.
Згідно з даними дослідження, серед тих, хто візьме участь у виборах, за партію “Опозиційний блок” (очолює список Юрій Бойко) готові віддати свої голоси 3,6% виборців, за партію “Всеукраїнське об’єднання” Свобода “(лідер Олег Тягнибок) – 2 , за Комуністичну партію – 2,8, за “Правий сектор” – 1,25%, за “Сильну Україну” (лідер Сергій Тігіпко) – 3,75%, і за партію “Громадянська позиція” (лідер Анатолій Гриценко) – 3,3%.
За даними опитування, 54,6% респондентів готові взяти участь у виборах 26 жовтня, 18,8% – швидше за все, готові, 20,4% – не братимуть участі, 4,8% – швидше за все, не будуть. Крім того третина виборців (32%) ще не визначилися, за кого голосуватимуть.
“Якби проголосували тільки ті, хто вже зараз визначився з вибором, то до Верховної Ради потрапило б сім-вісім політичних сил:” Блок Петра Порошенка “(30,4%), Радикальна партія О.Ляшка (12,9%), партія “Народний фронт” (10,8%), об’єднання “Самопоміч” (8,5%), партія “Батьківщина” (7,5%), партія Сергія Тігіпка “Сильна Україна” (5,6%), партія “опозиційний блок “(5,9%) і, можливо, партія” Громадянська позиція “(4,8%). Водночас, голоси тих 32%, хто не визначився, можуть розподілитися іншим чином”, – сказано в результатах дослідження.
Опитування проводилося в 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім Криму. В період дослідження не було можливості провести опитування в Луганську. Всього було опитано 2025 респондентів, похибка вибірки не перевищує 2,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас