У ніч перед парламентськими виборами Україна переходить на "зимовий час" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ніч перед парламентськими виборами Україна переходить на "зимовий час"

Казна та Політика
1240
Перехід на “зимовий час” на території України відбудеться 26 жовтня о 4.00 (за київським часом), повідомляє в середу прес-служба уряду.
Таким чином, згідно з постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року №509 “Про порядок обчислення часу на території України”, стрілки годинників будуть переведені на одну годину назад.
Як відомо, більшість території України знаходиться в смузі, що відповідає часовому поясу UTC+2 (“другий часовий пояс”). Це зафіксовано постановою Кабінету міністрів №509 від 13 травня 1996 року, відповідно до якої в країні діє час другого часового поясу з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на одну годину вперед і в останню неділю жовтня о 4:00 на одну годину назад.
У 2011 році після відмови Російської Федерації від практики переходу на зимовий час і фіксації поясів від UTC +4 до UTC + 12 в Україні було прийнято аналогічне рішення (постанова Верховної Ради), але восени рішення було скасовано.
Країни Європейського Союзу, більша частина яких знаходиться в поясі UTC+1, менша – в UTC і UTC+2, переходять на зимовий час.
У 1930 році в СРСР було введено декретний час, стрілки годинників були переведені на одну годину вперед відносно поясного часу, що діяв на той момент, а переведення стрілок годинників на літній час було введено з 1 квітня 1981 року вже відносно декретного часу – в результаті літній час став випереджати поясний на дві години.
У 1990 році декретний час було скасовано на території Української РСР, проте перехід на літній час згодом як скасовувався, так і вводився знову; в даний час він діє.
Позачергові парламентські вибори в Україні заплановані на 26 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас