Франція вже з простягнутою рукою: вона закликала Німеччину інвестувати в свою економіку 50 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція вже з простягнутою рукою: вона закликала Німеччину інвестувати в свою економіку 50 млрд євро

Кредит&Депозит
5034
Уряд Франції закликав Німеччину інвестувати у французьку економіку 50 млрд євро впродовж найближчих трьох років. У відповідь Париж висловив готовність заощадити таку ж суму за цей період в рамках санації держбюджету.
“50 млрд євро економії у нас і 50 млрд додаткових інвестицій для вас – це був би хороший баланс”, – заявили міністри фінансів і економіки Франції Мішель Сапен і Емманюель Макрон в інтерв’ю газеті Frankfurter Allgemeine.
За словами Е.Макрона, в Європі зараз дуже низький попит, тому надмірно захоплюватися політикою економії не слід.
“Інвестиції з боку Німеччини – в наших спільних інтересах”, – підкреслив міністр. Він висловив думку, що ФРН без проблем могла б поєднати 50 млрд євро додаткових інвестицій з серйозною бюджетною політикою. Одночасно Е.Макрон зазначив, що у Франції немає коштів для збільшення витрат.
Е.Макрон і М.Сапен 20 жовтня зустрічалися в Берліні з німецькими колегами Зігмаром Габріелем і Вольфгангом Шойбле. В кінці минулого тижня В.Шойбле в одному з інтерв’ю оголосив про намір розширити інвестиції, однак не за рахунок збільшення заборгованості.
Ряд німецьких політиків і експертів відреагували на заклики французьких міністрів з обуренням: німці стверджують, що Франції необхідно підвищити довіру до своєї економіки за рахунок лібералізації ринку праці і скорочення витрат, а не звернення за німецькими інвестиціями.
Напруженість у відносинах між Німеччиною і Францією хвилює інвесторів, оскільки зростають свідотства, що єврозона стоїть на межі вже третьої рецесії з 2008 року, пише The Wall Street Journal. Наприклад, економіка Німеччини – найбільша в валютному блоці – якщо і виросла в третьому кварталі, то зовсім ненабагато, оголосив у понеділок Бундесбанк.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас