Поставки газу зі Словаччини в Україну 20 жовтня досягли рекордних 27,6 млн куб. м/добу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поставки газу зі Словаччини в Україну 20 жовтня досягли рекордних 27,6 млн куб. м/добу

Енергетика
247
Поставки природного газу в Україну з боку Словаччини 20 жовтня досягли рекордного значення в 27,6 млн куб. м/добу, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі ПАТ “Укртрансгаз” у вівторок.
“Поставки здійснюються у форсованому режимі. Все працює надійно, ніяких позаштатних ситуацій немає”, – відзначили в прес-службі.
За даними компанії, у вівторок з боку Словаччини планується імпортувати 27,4 млн куб. м газу. “Сьогодні поставки зі Словаччини ми зменшили на 200 тис куб м, проте збільшили на ту ж цифру щодо Польщі. Це зроблено для оптимізації плеча транспортування..”, – кажуть в “Укртрансгазі”.
За даними компанії, Україна продовжує закачування газу в підземні сховища.
Як повідомлялося, мінімальна гарантована потужність газопроводу “Вояни – Ужгород”, яким здійснюються поставки газу з ЄС в Україну, становить 6,4 млрд куб. м на рік, або 17,5 млн куб. м газу на добу. Проектна потужність газопроводу – близько 10 млрд куб. м газу на рік, або 27,1 млн куб. м на добу.
Велику частину вихідних транспортних потужностей на газопроводі “Вояни – Ужгород” для поставок природного газу маршрутом Європейський ринок газу – Україна до 2019 року викупив НАК “Нафтогаз України”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас