Ціни на нафту ростуть за рахунок підвищеного попиту в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту ростуть за рахунок підвищеного попиту в Китаї

Енергетика
1308
Ціни на нафту ростуть за рахунок підвищеного попиту в Китаї, але надлишок пропозиції стримує ріст.
До 8.55 МСК ф’ючерси на Brent подорожчали на $0,18 до $85,58 за барель, а ф’ючерси на WTI – на 83,01 $0,30 до $83,01 за барель.
Розрахункове споживання нафти в Китаї у вересні підвищилося на 6,2 відсотка порівняно з серпнем до 10,3 мільйона барелів на добу, що стало максимальним зростанням з лютого.
“Враховуючи підвищення промислового виробництва, в майбутньому можна чекати зростання споживання нафти в Китаї. Це може штовхнути ціни вгору, але світове споживання залишиться слабким у найближчому кварталі”, – написали в звіті аналітики Phillips Ф’ючерси в Сінгапурі.
Промислове виробництво в Китаї у вересні зросло на 8 відсотків порівняно з минулим роком після 6,9-процентного зростання в серпні, а зростання ВВП в третьому кварталі сповільнилося до 7,3 відсотка з 7,5 відсотка в другому кварталі.
“Коливання цін будуть незначними. Потрібно почекати, що зробить ОПЕК на наступній нараді”, – сказав керуючий сировинним фондом Astmax Інвестиції в Токіо Тецу Еморі.
Напередодні наради 27 листопада деякі країни ОПЕК дали зрозуміти, що організація не буде знижувати обмеження на видобуток нафти з нинішніх 30 мільйонів барелів на добу. Однак зниження світових цін на нафту може позначитися на видобутку сланцевої нафти в США, близько третини якої стане збитковою при ціні продажу нижче $80 за барель, за розрахунками аналітиків Bernstein Research.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас