Кабмін рекомендував знизити на 30% тариф на електроенергію для опалення і підігріву води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін рекомендував знизити на 30% тариф на електроенергію для опалення і підігріву води

Енергетика
922
Кабінет міністрів України рекомендував НКРЕКУ знизити на 30%, порівняно із звичайним, тариф на електроенергію, яка використовується для опалення та підігріву води.
Відповідна рекомендація міститься в урядовій постанові №540 від 16 жовтня.
Коефіцієнт 0,7 пропонується застосовувати як до звичайного тарифу для споживачів другого класу, так і до диференційованих за часом доби тарифами. При цьому споживач повинен забезпечити окремий облік електроенергії, яка використовується для опалення та підігріву води.
Крім того, уряд пропонує НКРЕКУ обмежити тариф для населення, житла якого обладнані електроопалювальними установками, величиною 23,7 коп./кВт-год (з ПДВ). Обсяг електроенергії, що відпускається за такою ціною обмежується 5 тис. кВт-год на місяць.
На думку уряду НКРЕКУ повинна розробити порядок компенсації втрат обленерго, пов’язаних з постачанням електроенергії за пільговою ціною.
Крім того регулятору і Міненерговугілля пропонується передбачити в інвестиційних програмах обленерго кошти на реконструкцію ліній електропередач до котельних, якы переводяться з газу на електроенергію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас