Термінова допомога Олланду: ЄЦБ почав програму купівлі активів із короткострокових іпотечних паперів банків Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Термінова допомога Олланду: ЄЦБ почав програму купівлі активів із короткострокових іпотечних паперів банків Франції

Фондовий ринок
250
Європейський центральний банк (ЄЦБ) в понеділок приступив до реалізації програми купівлі активів, почавши її з викупу забезпечених іпотекою короткострокових боргових зобов’язань французьких емітентів, повідомили три поінформованих про операції ЦБ джерела.
За їх даними, були придбані цінні папери двох найбільших французьких банків – BNP Paribas SA і Societe Generale SA.
Офіційного підтвердження прес-служби ЄЦБ поки не надходило.
ЄЦБ має намір використати ринок іпотечних облігацій єврозони, обсяг якого оцінюється в $3,3 трлн, для стимулювання економічного зростання в регіоні. Історично ці папери, різні форми яких існують вже більше 250 років, відрізнялися високою привабливістю для інвесторів, оскільки вони забезпечені пулом активів і мають гарантію страховика.
“Починаючи з сьогоднішнього дня ми дізнаємося, наскільки активно ЄЦБ буде скуповувати облігації”, – зазначив керівник відділу досліджень європейських кредитних ринків в Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA у Лондоні Агустін Мартін.
ЄЦБ за підсумками жовтневого засідання зберіг незмінними всі три базові процентні ставки, знижені у вересні, на рекордно низькому рівні. Зокрема, ставка за кредитами була залишена на рівні 0,05% річних, ставка за депозитами – мінус 0,2%.
Голова ЄЦБ Маріо Драгі повідомив 2 жовтня, що з середини поточного місяця ЦБ єврозони почне викуповувати іпотечні зобов’язання, з четвертого кварталу – забезпечені активами цінні папери (ABS). Ця програма, за словами М. Драгі, триватиме щонайменше два роки.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас