Нацкомісія з енергетики значно збільшила тарифи на тепло і гарячу воду - для двокімнатної «хрущовки» плата складе близько 500 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомісія з енергетики значно збільшила тарифи на тепло і гарячу воду - для двокімнатної «хрущовки» плата складе близько 500 грн

Казна та Політика
9804
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг на прохання підприємств ЖКП встановила нові тарифи на тепло і гарячу воду.
“Ми прекрасно розуміємо, що ці тарифи істотно вище, ніж ті, які були в попередньому році. Чому це сталося … Це сталося тому, що сама методологія розрахунку змінилася, методологія відносно до періоду, на який ці тарифи застосовуються. Минулими роки споживачі протягом 12 місяців оплачували рахунки за тепло і за теплу воду, тому ті тарифи були нижчі, в першу чергу це стосується тепла”, – прокоментував це рішення голова НКРЕ Володимир Демчишин, повідомляє прес-служба відомства.
Він зазначив, що розрахунки приведені до економічно обгрунтованого рівня, так як на 2015 рік для підприємств теплокомуненерго взагалі не передбачені дотації з бюджету. Таким чином, тарифи виросли в два рази
“Комісія розуміє, що це досить серйозне питання, може навіть скажу, проблема, оскільки в середньому вартість тепла в розрахунку на один квадратний метр становить 10-11 грн., Тобто для середньої двокімнатної” хрущовки “тариф складе 500 грн. / місяць. ми розуміємо, що це в рази більше, ніж у попередній опалювальний сезон, але я ще раз говорю – це рівень, який необхідний для компенсації витрат для підприємств теплокомуненерго”, – заявив Демчишин.
Глава НКРЕ також зазначив, що комісія буде постійно стежити за рівнем оплати з боку населення для того, щоб, у разі потреби, оперативно збалансувати проблему високих тарифів.
Водночас Демчишин порадив громадянам активніше вдаватися до державної підтримки малозабезпечених, тобто звертатися за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас