Яценюк розповів про "наявність мільярдів" для оплати газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів про "наявність мільярдів" для оплати газу

Казна та Політика
2284
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про те, що на рахунках уряду є кошти в розмірі 3,1 млрд доларів, які можна використовувати для платежів за газ.
“У нас зараз на рахунках $3,1 млрд, які можемо використовувати для оплати за природний газ – чи то за попередні поставки, чи то за майбутні поставки – як домовимося”, – сказав Яценюк.
Однак поки платити прем’єр нізащо не збирається, оскільки вважає, що газовий конфлікт, який триває між Україною і Росією ще не вирішений. На його думку, необхідно дочекатися підписання контракту щодо постачання газу і принципів його оплати.
У той же час Яценюк підтримує ініціативу різної ціни на газ в залежності від сезону і попиту. “Літо – ціна падає, зима – ціна зростає. На цей період зими – 385 доларів. Це в будь-якому випадку краще, ніж 500, які ми мали за контрактом”, – зазначив прем’єр-міністр.
Президенти Росії та України Володимир Путін і Петро Порошенко обговорювали газову проблему на переговорах в Мілані. Після бесіди, український президент сказав, що країна готова взимку платити за газ 385 доларів за тисячу кубометрів.
У свою чергу Путін навідріз відмовився поставляти газ в Україну в борг і вважає, що Київ має сплатити борги, що накопичилися і купувати газ виключно за передоплатою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас