11 трильйонів можливостей: що врятує Америку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

11 трильйонів можливостей: що врятує Америку

Світ
421
Витрати споживачів, швидше за все, дозволять економіці США благополучно пройти через дедалі гірші перспективи світового зростання і турбулентність фінансових ринків. І це перевага Америки зараз становить $11 трлн.
Поєднання великої кількості робочих місць, зниження цін на бензин і низькі витрати на позики підтримають зростання побутових покупок. Економісти говорять, що зараз економіка працює на користь споживачів, і це досить сильна опора, так як споживчі витрати є найбільшим активом влади США.
Такі витрати становлять майже 70% від економіки США, розмір якої становить $16,8 трлн. В середньому вони ростуть на 2% щорічно, і зростання спостерігається вже шостий рік поспіль.
Наступного року очікується збільшення витрат споживачів на 2,7% після зростання на 2,3% в 2014 р.
Примітно, що домогосподарства звертають увагу в основному тільки на хороші новини, зокрема на події на ринку праці. В результаті США краще захищені від загальної негативної ситуації, ніж решта світу.
І навіть під час падіння фондового ринку настрої споживачів майже не змінилися. Економічна слабкість в Європі, уповільнення зростання в Китаї, напруженість на Близькому Сході – все це призвело до падіння світової капіталізації на $3,5 трлн за останній тиждень.
Але споживча економіка в умовах уповільнення світового зростання є щитом.
Помірні ціни на газ і більш низькі рахунки за опалення дозволять американцям більш ефективно витрачати свої зарплати, і історичні дані показують, що економіка за рахунок цього отримує переваги.
Наприкінці 1990-х рр. споживчі витрати зростали, незважаючи на ослаблення нафтових цін після азіатської фінансової кризи. В результаті зростання склало 4% в середньому за 10 років до 2001 р, і це найсильніше зростання з 1974 р.
Середні ціни на газ в США знижуються, що підвищує купівельну спроможність на $60 млрд у річному обчисленні.
Поряд з дешевшим паливом прогрес на ринку праці веде до зростання стану домогосподарств на $15 трлн протягом останніх двох років. Наявний доход виріс на 2,5%.
Більш того, дешеві позики допоможуть обсягом дорогих покупок. Так, очікується продовження росту продажів автомобілів, в 2015 р обсяг може перевищити 17 млн вперше з 2001 р, розраховує компанія Ford Motor.
Проблема в тому, що зниження зовнішнього попиту і зростання привабливості долара впливають на американський експорт, а це означає, що через 12-18 місяців буде знижуватися виробництво.
Це спричинить зниження прибутку, уповільнення темпів створення робочих місць і т. і. Тобто те, що добре сьогодні, виявиться проблемою в майбутньому.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас