ФДМ готує об'єкти держмайна до заявленої приватизації, її проведення навряд чи можливо в 2014 р - заступник голови фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ готує об'єкти держмайна до заявленої приватизації, її проведення навряд чи можливо в 2014 р - заступник голови фонду

Казна та Політика
97
Фонд державного майна (ФДМ) України в рамках заявлених планів уряду про масштабну приватизацію об’єктів права держвласності в 2014 році на сьогодні зосереджений на завершенні підготовчих процедур щодо об’єктів продажу.
Такі дані повідомив заступник голови ФДМ Юрій Нікітін в ході “круглого столу” “Реформування оціночної діяльності в Україні: невідкладні завдання” в Києві.
“Фонд зараз зосереджений на такому: провести всі підготовчі процедури для того, щоб, коли настане нормальний, сприятливий з усіх боків момент, принаймні, той список, який вже затверджений Кабміном, міг швидко вийти на продаж”, – сказав він.
У цьому зв’язку Ю. Нікітін зазначив, що у ФДМ і суб’єктів оціночної діяльності є приблизно місяць для обговорення та реалізації ініціатив оцінювачів щодо внесення можливих змін до процедури оцінки держмайна в рамках компетенції фонду.
Разом з тим, на його думку, у зв’язку з ситуацією, що на сьогодні в Україні політичною ситуацією заявлені на 2014 рік плани щодо приватизації держмайна навряд чи будуть реалізовані.
“Плани з приватизації дуже великі, але навряд чи вони цього року можуть реалізуватися: є обставини, які вище нас в даній ситуації. Тому, виставляти об’єкти на продаж за такої загальної політичної ситуації, пов’язаної і з виборами, і з тими подіями, які у нас відбуваються в східних областях та Києві, напевно, було б не зовсім правильно”, – сказав Ю. Нікітін.
Як повідомлялося з посиланням на в.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко, на 17 липня 2014 року в перелік об’єктів права держвласності, що підлягають приватизації в поточному році, в цілому включені 164 об’єкта, оціночна вартість яких становить 15 млрд грн.
Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд в 2014 році має намір провести “наймасштабнішу приватизацію за всі 20 років”.
Кабінет міністрів, зокрема, розпорядженням №667-р від 17 липня включив до переліку об’єктів права державної власності, що підлягають приватизації в поточному році, державні частки в 8,7-100% в статутному капіталі 15 підприємств у сфері будівництва, охорони здоров’я, спорту і відпочинку, а також добувної промисловості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас