Алжир має намір збільшити видобуток газу на 40% за п'ять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алжир має намір збільшити видобуток газу на 40% за п'ять років

Енергетика
357
Алжир збільшить видобуток газу на 40% протягом найближчих п’яти років, повідомляє загальноарабська газета “Аль-Кудс” з посиланням на заяву міністра енергетики країни Юсефа Юсфі.
За його словами, виробництво палива в країні “знову збільшилося” після подій початку 2013 року, коли ісламісти скоїли напад на газові об’єкти на півдні країни, в результаті яких були вбиті 40 фахівців різних національностей.
За даними влади, видобуток в країні після цих атак скоротився на 4% від середньої видобутку в 152 млрд куб. м газу в рік.
Газета також наводить заяву високопоставленого представника національної нафтогазової компанії Sonatrach, який повідомив, що Алжир має намір з 2022 почати видобуток сланцевого газу.
За його словами, якщо розроблені урядом плани будуть реалізовані, то через сім років Алжир почне видобуток сланцевого газу і доведе його виробництво до 10 млрд куб. м на рік до 2025 року.
Видання нагадує, що в травні 2014 президент Алжиру “дав зелене світло” проектами видобутку сланцевого газу в країні, незважаючи на протести різних опозиційних партій і організацій, що заявляють про їх шкідливому впливі на навколишнє середовище і водні багатства Алжиру.
За даними американських урядових джерел, Алжир із запасами сланцевого газу в 19,8 трлн куб. м займає третє місце в світі за цим показником після Китаю та Аргентини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас