Боргів все менше: "Київенерго" скоротило борг перед "Нафтогазом" на 378 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боргів все менше: "Київенерго" скоротило борг перед "Нафтогазом" на 378 млн грн

Енергетика
215
Столична енергокомпанія ПАТ “Київенерго” з 1 жовтня скоротила заборгованість перед НАК “Нафтогаз України” за спожитий газ на 378 млн грн – до 960, 3 млн грн, повідомила фінансовий директор компанії Тетяна Грязнова на прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в середовище.
“Київенерго” отримало і перерахувало “Нафтогазу” черговий транш з бюджету з компенсації різниці в тарифах на теплову енергію. Зараз компанія веде активну роботу з КМДА з виконання підписаних графіків погашення заборгованості за теплову енергію ЖЕО та бюджетних організацій столиці. Хочу підкреслити, що заборгованість “Київенерго” перед “Нафтогазом” виникла фактично через борги держави”, – сказала вона.
Т.Грязнова уточнила, що з перерахованих “Нафтогазу” коштів, 288,3 млн грн було отримано від КМДА в якості компенсації з різниці в тарифах, а близько 78 млн грн – в якості погашення боргу за тепло бюджетних установ. Ще близько 12 млн грн “Київенерго” перерахувало “Нафтогазу” з власних коштів.
“Згідно з підписаними договорами, ми найближчим часом очікуємо отримати з різниці в тарифах ще 130 млн грн, плануємо перерахувати їх “Нафтогазу”, – сказала фіндиректор “Київенерго”.
Заборгованість усіх споживачів перед “Київенерго” на сьогодні скоротилася до 1197 млн грн, в тому числі ЖЕО повинні виплатити компанії 846 млн грн, бюджетні установи – 310 млн грн.
Як повідомлялося, “Київенерго” експлуатує практично всі енергетичні об’єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. Енергохолдинг України “ДТЕК” Ріната Ахметова володіє 72,33% акцій “Київенерго”. Ще 25% + 1 акцій компанії знаходиться в держвласності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас