Польським інвестиціям в Україну заважають корупція і брак реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польським інвестиціям в Україну заважають корупція і брак реформ

Кредит&Депозит
226
Потенційні інвестори стежать за розвитком подій, в надії на створення за підсумками запланованих на жовтень парламентських виборів в Україні стабільного проєвропейського уряду, який зможе втілювати в життя необхідні реформи.
Недостатньо ефективна боротьба з корупцією і брак послідовних реформ в Україні після зміни влади в лютому цього року більше утримують інвесторів з Польщі від інвестицій в українську економіку, ніж криваве протистояння з проросійськими бойовиками на Донбасі.
Про це сказав глава Польсько-української господарської палати Яцек Пєхота в середу в м. Свиноуйсці, де він бере участь в Baltic Business Forum.
“На жаль, на це впливає не інформація про збройний конфлікт, а оцінки того, що не багато змінилося у ставленні корупції, послідовного втілення реформ, сприятливих для підприємництва. Це рішуче блокує інвесторів перед тим, щоб приймати рішення про вкладення коштів”, – сказав він.
Піхота зазначив, що потенційні інвестори стежать за розвитком подій, в надії на створення за підсумками запланованих на жовтень парламентських виборів в Україні стабільного проєвропейського уряду, який зможе втілювати в життя необхідні реформи.
“Ми дуже стараємося, щоб популяризувати Україну як перспективний ринок, і завжди підкреслюємо, що криза – це завжди найкращий час для нових хороших бізнес-проектів. Але зараз, скажу щиро, сама Україна повинна собі допомогти”, – зазначив він.
Піхота, який раніше, очолював польське Міністерство економіки, зазначив, що Україні складніше проводити реформи, ніж це було в свій час у Польщі, через сильний політичного поділ та популізм, і висловив надію, що новому уряду все-таки вдасться домогтися поставлених цілей.
Він також повідомив, що минулого року польські інвестори скоротили вкладення в Україну на “кілька десятків мільйонів доларів”, висловивши думку, що за підсумками 2014 рівень інвестицій не зменшиться, однак і не виросте.
“Думаю, що прогноз на кінець цього року – це збереження нинішнього стану – без нових проектів, нових інвестицій, тому що всі очікують”, – сказав Пєхота.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас