Падіння не збираються зупиняти: Іран заявив, що не заперечує проти зниження цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння не збираються зупиняти: Іран заявив, що не заперечує проти зниження цін на нафту

Світ
5981
Іран, який входить в ОПЕК, традиційно виступав за підтримання світових цін на нафту на рівні 100 дол. за бар. змінив позицію, повідомивши, що не заперечує проти зниження цін. Про це повідомляє джерело, знайоме з політикою Ірану в нафтовій сфері.
Іран займає третє місце в ОПЕК з видобутку нафти, і його бюджет багато в чому залежить від нафтового експорту, тому країна зазвичай першою виступає за скорочення видобутку в організації. В цей час року зниження цін – це нормально. Зниження цін компенсується подорожчанням долара. Але в цей раз ОПЕК, судячи з усього, не планує переглядати обсяг виробництва.
“В цей час року зниження цін – це нормально. Зниження цін компенсується подорожчанням долара”, – розповіло джерело.
Заступник міністра нафтової промисловості Ірану раніше висловив припущення, що спад цін буде короткочасним. Керуючий Національною нафтовою компанією Ірану Рокнеддін Джаваді, коли його запитали, пошкодять низькі ціни бюджету країни, відповів: “Я так не думаю”.
Найбільший в ОПЕК виробник Саудівська Аравія, а також Кувейт і Катар, дали зрозуміти, що не будуть скорочувати видобуток, і значно знизили ціни для азіатських клієнтів.
Організація обговорить квоту на видобуток в 30 млн бар. на добу на плановій нараді 27 листопада.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас