Вперше після кризи бюджет Ірландії без заходів жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше після кризи бюджет Ірландії без заходів жорсткої економії

Світ
144
Міністр фінансів Ірландії повинен опублікувати перший за сім років бюджет, в якому не передбачено заходів жорсткої економії.
Коли настала фінансова криза в 2007 р, податкова ставка була підвищена, а соціальні витрати були урізані на 30 млрд євро. Проте високі економічні показники за останній рік означають, що не буде введено ніякі подальші заходи жорсткої економії.
Крім того, очікується, що верхня ставка прибуткового податку – 41% від заробітку понад 32 800 євро – буде знижена. Поряд з цим ірландський уряд, як передбачається, оголосить, що буде поступово відмовлятися від спірної податкової лазівки Double Irish.
Вона дозволила великим транснаціональним корпораціям, таким як Facebook, юридично перевести величезний прибуток, отриманий в Ірландії, до країн, які вважаються податковими притулками.
Раніше Центральний банк Ірландії підвищив прогноз економічного розвитку до 4,5% з 2,5% в липні, після того як зростання валового внутрішнього продукту прискорилося до 7,7% в II кварталі. Це найшвидший темп за сім років. Прибутковість по 10-річних облігаціях близька до шведської або іспанської.
У серпні ціни на житло підскочили на 15% в річних темпах, що було обумовлено стрибком на 25% в Дубліні через брак житла.
Регулятор попередив про те, що уряд не повинен занадто швидко згортати заходи жорсткої економії. Регулятор запропонував, щоб заспокоїти ринок нерухомості, обмеження іпотечного кредитування.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас